Ma- Vr: 07:00 - 18:00 uur

Bouwbedrijf Carola Hofman

+31 6 53157511

Voegwerk-zaamheden

Vraag offerte aan

Voegwerkzaamheden

Na nieuw voegwerk ziet de gevel er weer als nieuw uit.

Voegwerk is een essentieel onderdeel van uw muren en daarmee uw huis. Na verloop van tijd kunnen voegen in muren af gaan brokkelen, dit kan leiden tot onder andere vochtproblemen en zelfs lekkages in huis. Heeft u hier last van? Dan is het belangrijk dat u voor uw voegwerk een expert in huis haalt.
Bouwbedrijf Carola Hofman heeft jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende voegwerkzaamheden en kan u hier uitstekend mee helpen. 

Voeg renovatie en reparatie
De weersinvloeden zorgen ervoor dat in de loop der tijd de voeg poreus wordt wat kan leiden tot vocht overlast, vorstschade en in het ergste geval scheurende muren. Indien u merkt dat er scheurvorming ontstaat of dat er voegwerk van de gevel afbrokkelt, kunnen wij de schade repareren en de gevel voorzien van nieuw voegwerk. Voegwerk dat in de loop der jaren aangetast is door weer en milieu invloeden kunnen wij weer voor u herstellen. 

Verwijderen van oude voegen en het aanbrengen van nieuwe voegen
Na het inspecteren van het voegwerk wordt er een plan van aanpak gemaakt. Is de voeg van een pand poreus dan wordt de voeg er als eerst professioneel uitgehakt om nieuw voegwerk aan te kunnen brengen.
Oud voegwerk verwijderen kan op twee manieren.:
Het voegwerk kan eruit gehakt worden, dit is de snelste methode, of het kan weggeslepen worden. Dit gebeurt veelal bij hard voegwerk.
Na het verwijderen van de oude voegen dient de muur goed gereinigd te worden zodat de nieuwe voeg deugdelijk aangebracht kan worden.

Soorten voegwerk met een lange levensduur 
Wanneer je de hele gevel opnieuw wilt voorzien van voegwerk dan kun je kiezen uit verschillende soorten voegwerk.
-Een schaduwvoeg is een voeg met een inwaartse afsnijding met een hoek van 45 graden. Dit geeft een schaduweffect op de gevel.
-Bij een knipvoeg steekt de voeg een klein beetje uit de wand. Deze wordt vervolgens afgesneden tot een sierlijke vorm.
-Een snijvoeg is een gesneden voeg waarin inhammen worden gesneden.
-Bij een platvolvoeg wordt het specie waarmee de voeg wordt opgevuld, uitgelijnd met de stenen in de gevel. Dit voegwerk wordt tegenwoordig veel gebruikt.
-Bij een bol geklopte voeg steekt de voeg uit en is bol afgewerkt.
-Een verdiepte voeg is een voeg welke een klein beetje is verdiept. Het geeft een schaduweffect aan de gevel en heeft als voordeel dat de gevel sneller droogt wanneer het regent.
-Een teruggehouden voeg is een voeg die enigszins teruggehouden in de gevel ligt. De stenen komen hierdoor meer naar voren.

Het kiezen van het soort voegwerk is afhankelijk van je eigen wensen en de stijl van je woning.
Om de problemen met voegwerk te voorkomen is het van belang bij het opnieuw voegen voor het juiste type voeg en de juiste mortelsamenstelling te kiezen. Ook een uitgebreide nazorg voor vers voegwerk is van belang voor een sterke voeg met een lange levensduur.
Neem contact op met Bouwbedrijf Carola Hofman voor een vrijblijvend advies.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Weten wat Bouwbedrijf Carola Hofman voor de voegen in uw woning of bedrijfspand kan betekenen?
Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte op maat.
Voor verdere vragen kunt u natuurlijk ook contact opnemen.

Offerte aanvraag