Ma- Vr: 09:00 - 17:00 uur

Bouwbedrijf Carola Hofman

+31 6 53157511

Gevelreiniging

Vraag offerte aan

Gevelreiniging

​Gevelreiniging van huizen, bedrijfspanden, schuttingen, bijgebouwen etc.

​​Bouwbedrijf Carola Hofman verzorgt het schoonmaken van onder andere beton, natuursteen en baksteen. Hieronder valt ook het verwijderen van graffiti. Verder reinigen we vrijwel elk gevelonderdeel: van daken, kozijnen, goten en gevelbeplating. Wij zijn aanpakkers en reinigen uw gevel snel en doeltreffend. Zowel voor particulieren als zakelijke klanten.

Soorten gevelreigingen

​Stralen als gevelreiniging. 
Dit is de meest agressieve vorm van gevelreiniging. Hier wordt water met straalmiddel gemengd en vervolgens onder grote druk tegen de wand aan gespoten. Grid is het straalmidel dat meestal gebruikt wordt. Dit Grid kan fijn of grof zijn, de soort verontreiniging bepaald welk type Grid er gebruikt wordt.  Gevel stralen wordt ingezet bij zware vervuiling als graffiti of heftige roetaanslag. Het gebvrukte Grid wordt opgevangen en vervolgens naar een afval verwerkingsbedrijf gebracht. In sommige gemeentes is een vergunning of ontheffing nodig voor het stralen van je gevel. Daarnaast worden de originele voegen in de meeste gevallen behouden door te stralen.

Gevel reinigen met stoom. 
Bij de gevelreiniging met stoom wordt er water verhit tot 150 graden om vervolgens onder grote druk tegen de vervuilde gevel te spuiten. Met deze gevelreiniging wordt lichte vervuiling zoals mos of klimop goed verwijderd van je wand. Hiervan kan men het overgebleven materiaal simpelweg wegspoelen omdat er geen milieu vervuilende producten gebruikt worden. 

Chemisch reinigen gevel. 
Bij het chemisch reinigen van de gevel wordt er een chemisch reinigingsmiddel op de wand aangebracht. Dit middel doet het vuil oplossen. Vervolgens wordt dit samen met het vuil er af gespoeld door water. Het water wordt opgevangen en netjes gerecycled. Deze reiniging wordt ingezet bij matige vervuiling zoals verfresten en lichte roet aanslag.

Nevelstralen. 
Als je beschikt over een gebouw met een historische waarde dan kun je niet zomaar je gevel laten reinigen. De gevelreiniging moet op een zeer voorzichtige wijze worden uitgevoerd. Nevelstralen is dan de meest geschikte manier van gevelreiniging. Er wordt gebruik gemaakt van indirecte stralen die worden afgestemd op de te reinigen gevel.

Vochtstralen. 
Naast bovenstaande soorten gevelreiniging is er ook de mogelijkheid om te vochtstralen. In dit geval wordt er een combinatie van zand en water of glasparels en kalk gespoten op de gevel. Water is zachter dan zand en daarom is er minder kans dat je gevel beschadigt raakt.

Gevelreiniging-Hofman
Gevelreiniging-Hofman

​Meer weten over gevelreinigen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer info